Wacht met uw Functionering en Beoordelingsgesprekken niet tot de formulieren op uw bureau liggen!

slapen medewerkerU hebt het als leidinggevende al druk genoeg om de boel draaiende te houden. Niet alleen zorgen dat de resultaten gehaald worden maar ook juist gerapporteerd worden. Daarnaast ook de dagelijkse personele beslommeringen als ziekte, vervanging, vrije dagen en ook de sfeer op de afdeling in de gaten houden.

De zomervakantie is nog maar net achter de rug of daar komt Personeelszaken weer met de te houden beoordeling en functioneringsgesprekken. Wederom het gehele protocol afwerken met veel van hetzelfde. En eerlijk gezegd vindt ik het ook lastig om goede en zinvolle gesprekken te voeren, laat staan de vastlegging daarvan.

Verplicht nummer

Daarna volgt traditioneel het gedoe en de onderlinge discussie over het door het management niet eenduidig beoordelen en waarderen van alle medewerkers van het bedrijf. Ondanks dat u hier ook een mening over hebt laat u dit onder het mom van ‘volgend jaar zien we wel weer’ maar aan u voorbij gaan.

Of ….mooie gelegenheid om samen “ te bouwen”

bouwen aan beter bedrijfIk zou willen dat er veel meer voordeel gehaald wordt uit de functionering- en beoordelingsgesprekken. Goede en duidelijke gesprekken die direct een effectieve bijdrage leveren aan plezier en prestatie van persoon, team en bedrijf. Daarnaast zou ik graag willen dat alle leidinggevenden als één team achter elkaars aanpak en beoordelingen staan. Op die manier bouwen we met elkaar aan een nog beter functionerend bedrijf.

Kortom, ik wil:

  • Positieve en energie creërende gesprekken
  • ‘Geweldloos’ vertellen wat ik vind, voel en denk
  • Elkaars ambities bespreken
  • Concrete afspraken maken om deze ambities waar te maken
  • Een directe relatie leggen tussen het functioneren in het werk en de bedrijfsdoelen
  • Een krachtig team van leidinggevenden die elkaar steunen in hun aanpak

Graag begeleidt, train en coach ik u of het gehele team leidinggevenden in het voeren naar gesprekken waar u en uw medewerkers niet op kunnen wachten. Neem dus contact met mij op.