6 Redenen waarom managers een coach nodig hebben

Wilt u groeien als manager in uw carrière, in uw persoonlijke ontwikkeling en in het maken van de juiste keuzes? Zorg dan dat u een coach of trainer in de hand neemt die u door de belangrijkste beslissingen kan leiden. Er zijn zes goede redenen waarom ook u een coach kan gebruiken:

Reden 1: De coach zorgt voor gedragsverandering

Gedragsverandering bij de manager zorgt voor de realisatie van groei. De coach zorgt er niet voor dat u antwoorden krijgt op uw vragen en brengt ook geen oplossingen, maar leidt u wel de juiste weg om de antwoorden en oplossingen te verkrijgen. De coach zorgt ervoor dat u op de route de benodigde feedback krijgt.

Reden 2: De coach zorgt voor controle

De coach neemt de controle niet over, maar zorgt er wel voor dat u de controle blijft houden. De coach reikt u de juiste bronnen, informatie en skills aan die u kan gebruiken bij verandermanagement, het coachen van personeel en resultaat gericht werken. Op deze wijze bereikt u de optimale situatie voor uw organisatie.

Reden 3: De coach zorgt voor zekerheid

Wanneer u onzeker bent over uw houding, uw kennis of andere activiteiten, kan de coach uitkomst bieden. Bij de coach vindt u zekerheid, of vindt u het vertrouwen dat u nodig hebt om een juiste en doelgerichte keuze te maken.

Reden 4: De coach helpt u zoeken naar een oplossing

De coach zal u helpen om uw eigen oplossingen voor problemen te vinden en zal u helpen groeien. Het is belangrijk dat de keuzes die u maakt uw eigen keuzes zijn. De coach zal u ondersteunen zodat u zich zekerder voelt in uw rol als manager, waardoor u ook op een zelfverzekerde manier beter leiderschap zal creëren.

Reden 5: De coach zal altijd naar u luisteren

Bent u bezig met de functioneringsgesprekken in uw bedrijf, of zit u met een lastig dilemma? De coach zal zorgen dat hij of zij altijd een luisterend oor biedt. Bij de trainer of coach kunt u uw ei kwijt, zonder dat er een oordeel over u geveld zal worden.

Reden 6: De coach zal altijd naast u staan

De coach is altijd een onderwijzer, maar ook uw partner. De coach of trainer zorgt er in beginsel voor dat u zich ontwikkeld op persoonlijk gebied, maar zorgt er ook voor dat u een ‘maatje’ heeft om mee te praten.

Met een coach aan uw zijde zult u zich dus zelfverzekerder voelen en bent u beter in staat dilemma’s op te lossen, veranderingen door te voeren en zult u zich fijner voelen in uw rol als leider. Wilt u meer weten? Neem dan contact met mij op.